Dermatopatoloji – Inflamatuar Dermatitler

Patoloji tıpta uzmanlık öğrencisi ve patoloji uzmanı meslektaşlarımıza yönelik “Dermatopatoloji” ana başlığı altında hazırlanan “İnflamatuar Dermatitler” kitabımızın yazılma amacı, günlük rutin mikroskopi ve raporlama sırasında sıkça karşılaşılan inflamatuar deri lezyonlarının tanınmasında kolaylık sağlamak, ipuçları vermek, farkındalık yaratmak ve doğru tanı vermeye yardımcı olmaktır.

Fiyat için arayınız:
+90 532 214 43 16

Kategoriler:

Yazar Hakkında

Banu Lebe

Banu Lebe

İÇİNDEKİLER

SPONGİYOTİK DERMATİTLER

VEZİKÜLOBÜLLOZ VE VEZİKÜLOPÜSTÜLER DERMATİTLER

PSORİYAZİFORM DERMATİTLER

LİKENOİD / İNTERFAZ DERMATİTLER

GRANÜLOMATOZ DERMATİTLER

İLAÇ REAKSİYONLARI

BÖLÜM YAZARLARI

Prof. Dr. Banu Lebe

Prof. Dr. Cuyan Demirkesen

Prof. Dr. Özlem Erdem

Doç. Dr. Banu Yaman

Prof. Dr. Aylük Okçu Heper

Prof. Dr. Canten Tataroğlu


EDİTÖR

Prof. Dr. Banu Lebe

Patoloji tıpta uzmanlık öğrencisi ve patoloji uzmanı meslektaşlarımıza yönelik “Dermatopatoloji” ana başlığı altında hazırlanan “İnflamatuar Dermatitler” kitabımızın yazılma amacı, günlük rutin mikroskopi ve raporlama sırasında sıkça karşılaşılan inflamatuar deri lezyonlarının tanınmasında kolaylık sağlamak, ipuçları vermek, farkındalık yaratmak ve doğru tanı vermeye yardımcı olmaktır. Günümüzde, biyopsi yapılmasının oldukça kolay olması gibi farklı nedenlerle sayısı giderek artan deri biyopsilerine doğru tanı verilmesi hem hastalar, hem de klinisyen meslektaşlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Tanı ve ayırıcı tanı problemi yaşanan “inflamatuar dermatit” klinik tanılı deri biyopsilerine pratik yaklaşımlar kazandıracak olan kitabımızda yer alan, yazarların kişisel deneyimleri de oldukça önemlidir. Kitabın içinde göreceğiniz tüm resimler ilgili yazarların bölümlerinde tanı alan gerçek olgulara ait resimler olup, görsel mikroskobik hafızayı geliştirecek niteliktedir. Bol resimli, atlasa yakın ve yeterli teorik bilgi içeren kitabın dermatopatoloji alanı yanısıra dermatoloji ve plastik cerrahi alanında çalışan meslektaşlarımıza da büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Tüm patolojik incelemelerde olduğu gibi “dermatopatoloji” de büyük oranda klinikopatolojik korelasyon ile anlam kazanmaktadır.

Patoloji eğitimimde emeği geçen tüm Hocalarıma, dermatopatoloji alanındaki bilgi ve deneyimlerini benimle paylaşan, bu konuda beni yetiştiren, dermatopatolojiyi bana sevdiren Değerli Hocam Prof Dr Uğur Pabuççuoğlu’ na çok teşekkür ediyorum. Tüm yaşamımda olduğu gibi meslek yaşamımda da beni destekleyen ve hep yanımda olan rahmetli Annem Gülsen Kurtoğlu ve rahmetli Babam Tuncay Kurtoğlu, kitabın yazım aşamasında gösterdikleri anlayış, özveri ve destek için Eşime ve Oğluma çok teşekkür ediyorum.

Kitabın hazırlanması ve yazılması sırasında büyük titizlik ve özveri ile çalışan bölüm editörü ve yazarları olan Değerli Hocalarım, Prof. Dr. Cuyan Demirkesen’e, Prof. Dr. Aylin Okçu Heper’e, Prof. Dr. Özlem Erdem’e, Prof. Dr. Canten Tataroğlu’na ve Doç. Dr. Banu Yaman’a en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca kitabın hazırlık ve basım aşamasındaki yardımları için OTIP Kitabevinden Sayın Samuray Atacan’a,  kitabın hazırlık aşamasındaki yardımlarından dolayı Sayın Yüksel Ünal’ a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

“Türkçe” başvuru kitabı olarak titizlikle hazırlanan ve bu konudaki bir eksiği kapatacak olan kitabımızın tüm patolog ve klinisyen meslektaşlarımıza yol göstermesi, örnek ve yararlı olması dileklerimle…

Prof. Dr. Banu Lebe